Προγραμματιστές σε κατηγορίες

Δανειζόμενος την ιδέα του tsironakos για την κατηγοριοποίηση των ανθρώπων με βάση το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν, είπα να συντάξω ένα αντίστοιχο άρθρο για τους προγραμματιστές, ή μάλλον για τις ίδιες τις γλώσσες προγραμματισμού μέσω φανταστικών ατόμων που τις χρησιμοποιούν. Για να καταλάβετε αν σας ενδιαφέρει το άρθρο και το αντίστοιχο nerd-humor μπορείτε να κάνετε το ακόλουθο quiz :

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν ακούτε το Αγγλικό γράμμα “C”;

  1. Duh! Το Αγγλικό γράμμα “C”!
  2. Το ακόρντο που στην Ελλάδα πιο συχνά αποκαλούμε Ντο Ματζόρε
  3. Τη διαδικαστική γλώσσα προγραμματισμού C
  4. Μια σταθερά σε μαθηματική εξίσωση.

Αν η απάντησή σας δεν ήταν το (3) επιστρέψτε στο facebook, το windows live messenger ή οποιαδήποτε άλλη πηγή spamming με βοήθησε να σας φέρω εδώ γιατί δε σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω. Όσοι από εσάς απαντήσατε με το (3) όχι επειδή το ξέρατε, αλλά επειδή το είδατε από τον πρόλογο, συγχαρητήρια! Κλέψατε σε quiz στο οποίο δεν είχατε να κερδίσετε κάτι… Υπάρχει πιο “πάτος” από αυτό;

Εν πάση περιπτώσει, εγώ ξεκινάω :

Προγραμματιστής C

Η πιο πολυπληθής κατηγορία προγραμματιστών. Κάνει πρόθυμα οποιαδήποτε δουλειά και λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα. Ακόμη και αν του ζητήσεις κάτι ασύλληπτο όπως το να φέρει ειρήνη σε όλον τον κόσμο θα σου βρει μια σειρά 1.581 στοιχειωδώς απλών βημάτων που μπορεί να ακολουθήσει ακόμη και η κουτσή Μαρία και να τα καταφέρει! Όταν όμως του ζητάς κάτι απλό αυτή η ιδιότητά του σου φαίνεται ενοχλητική και ανούσια. πχ ο προγραμματιστής της C για να φτιάξει φραπέ δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα από το ντουλάπι να τα βάλει στον πάγκο και να ξεκινήσει όπως όλος ο κόσμος. Όχι! Αυτός ανοίγει το ντουλάπι να βγάλει τη ζάχαρη. Το κλείνει. Ακουμπάει τη ζάχαρη στον πάγκο. Ξανανοίγει το ντουλάπι για να βγάλει τον καφέ. Το ξανακλείνει. κ.ο.κ. Μάλιστα, αν κάθεσαι δίπλα του όλη αυτήν την ώρα θα σου εξηγεί τι κάνει καθώς το κάνει γιατί θεωρεί ότι μπορεί να σε μπερδέψει αλλιώς. Αν το ρωτήσεις γιατί τα κάνει όλα αυτά, θυμώνει και σου εξηγεί ότι ο δικός του τρόπος είναι ο σωστός και οτιδήποτε άλλο είναι χαοτικό και αντι-αποτελεσματικό! Γενικά είναι ανοιχτόμυαλος και ευγενικός άνθρωπος εκτός από όταν γνωρίζει προγραμματιστές Pascal. Τότε τους κάνει τη ζωή δύσκολη, αποκαλώντας τους “μικρά παιδιά” και “ανώριμους”, ενώ δε θα τους ζητήσει ποτέ βοήθεια γιατί θεωρεί ότι δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα.

Προγραμματιστής Python

Ο πιο εκκεντρικός προγραμματιστής της παρέας. Είναι ο κομπλεξικός τύπος που θέλει τα πάντα στη σωστή θέση, απόλυτη συμμετρία, από το χτένισμά του στο μήκος των κορδονιών των παπουτσιών του, και μάλιστα οτιδήποτε δε συμφωνεί με αυτές του τις ιδιοτροπίες το αγνοεί επιδεικτικά ˙ σα να πιστεύει ότι δεν αξίζει να υπάρχει. Όλοι αναστενάζουν όταν αρχίζει να μετράει αποστάσεις μεταξύ των ποτηριών και να τα μετακινεί άσκοπα στο τραπεζάκι της καφετέριας, αλλά κανείς ποτέ δεν του λέει τίποτα και έτσι έχουν όλοι ευθύνη για την κατάντια του. Έχει, παρ’ όλα αυτά, άπειρες γνώσεις, ίσως περισσότερες και από ό,τι αντιλαμβάνεται ο ίδιος. Όταν στο δημοτικό οι άλλοι μάθαιναν τις 4 πράξεις, αυτός διάβαζε μιγαδικούς. Στο γυμνάσιο είχε τελειώσει κάθε επιστημονικό σύγγραμμα που μπόρεσε να βρει μπροστά του. Στο λύκειο πλέον οι καθηγητές του φοβόντουσαν να μπουν στην τάξη γιατί ένιωθαν ότι τους ρεζίλευε. Όταν σου εξηγεί τις σκέψεις του δε βγάζεις άκρη μέσα στο χάος και για αυτό ξαφνιάζεσαι κάθε φορά με το πόσο εύκολα (αλλά όχι απλά) μπορεί να λύσει τα προβλήματά του.

Προγραμματιστής Pascal

Οι προαναφερθέντες “εχθροί” των προγραμματιστών C. Οι οπαδοί της Pascal είναι καλά μορφωμένοι και φοβεροί στη θεωρία. Μπορούν να σε μάθουν να κάνεις πολλά ωραία πράγματα και πάντα στα εξηγούν με τρόπο που να είναι εύκολα κατανοητός. Άμα τους ζητήσεις, όμως, να τα εφαρμόσουν στην πράξη… συνειδητοποιείς ότι σχεδόν οποιοσδήποτε άλλος, ακόμη και χωρίς τις αντίστοιχες θεωρητικές γνώσεις θα μπορούσε να δράσει πιο σωστά και πιο αποτελεσματικά στη θέση τους.

Προγραμματιστής MySQL

Οι παρλαπίπες της παρέας. Έτσι και ξεκινήσουν να μιλάνε δεν το βουλώνουν ποτέ και αυτό γιατί οι συνειρμοί τους είναι κυριολεκτικά ατελείωτοι (και, δυστυχώς, παντελώς αδιάφοροι για οποιονδήποτε άλλο) και αφορούν κυρίως λίστες άχρηστων πληροφοριών. “Α ρε δε σου είπα τι έγινε χθες στο μάθημα οδήγησης. Και μιας και το ανέφερα, ξέρεις ότι έχουμε μείνει μόνο 2 άτομα στην παρέα που δεν έχουν πάρει το δίπλωμα ακόμη; Η τελευταία φορά που είχαμε μείνει έτσι δύο άτομα ξεκάρφωτα από την παρέα ήταν όταν είχατε γίνει όλοι 18 και εγώ με το Μήτσο είχαμε μείνει τελευταίοι ανήλικοι. Ο Μήτσος, μιας και τον ανέφερα, πήγε πάλι ταξίδι στο εξωτερικό! Τυχερός είναι αν υπολογίσεις ότι μόνο το 4% των πολιτών έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να φεύγει τόσο συχνά… Και εφόσον ανοίξαμε το θέμα…”
–“ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ!!!”

Προγραμματιστής Assembly

Παρ’ όλο που κανείς δεν περηφανεύεται, σχεδόν όλοι όσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες έχουν έναν τέτοιο παππού. Ο μπαρμπα-assembly έμαθε προγραμματισμό πολύ παλιά και μάλλον έχει γράψει ό,τι ήταν να γράψει και τα έχει παρατήσει προ πολλού. Είναι ο κλασικός παππούς που ποτέ δε θα καταλάβει τις συνήθειες και τις ιδεολογίες των νέων και θα εκφράζει μονίμως συντηρητικές απόψεις, χωρίς να καταλαβαίνει γιατί όλοι ενοχλούνται από αυτό. Επίσης, για κάποιο λόγο ποτέ δεν έμαθε τι πάει να πει μεταφορικός λόγος ή αλληγορία και σου πρήζει τα αρχίδια όταν κάνεις το λάθος να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε μη-κυριολεκτικό στην ομιλία σου. Αν τον πάρεις τηλέφωνο και τον ρωτήσεις “που είσαι;” για να μάθεις τα νέα του θα σου πει “σπίτι. εκεί δεν πήρες;” και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους 3 μαλάκες στον κόσμο που το λένε αυτό, ο μπαρμπα-assembly δεν το κάνει ούτε από χιούμορ ούτε γιατί θέλει να στην πει που χρησιμοποιείς ανούσιες εκφράσεις. Ο assembler απλά δεν μπορεί να αντιληφθεί το πώς μπορεί κάποιος να εννοεί κάτι διαφορετικό από ακριβώς αυτό που είπε…

Advertisements

One Response to Προγραμματιστές σε κατηγορίες

  1. tsironakos says:

    Επικό το post. Ειδικά, ο assembler… Πέθανα στο γέλιο λέμεεεε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: